Intervju med Aleksander Godø – filmskaperen bak ‘Greco-Roman’

Aleksander Godø Alnes er 23 år og har regissert kortfilmen “Greco-Roman”, som vises på Grønnskjerm den 22.april. Aleksander har studert ved Danvik folkehøgskole, og studerer kultur og kommunikasjon på UiO per dags dato. Han har jobbet som filmarbeider og fisker.

Vi tok en kort prat med ham i forkant av visningen.

Aleksander Godø om motivasjonen for å lage kortfilmen:

Etter manusforfatter og co-regissøren for filmen, Jørgen, startet på manusskole i Stockholm sendte han flere forskjellige manus som han jobbet med til meg. Siden jeg på den tiden jobbet som fisker, og var 5 uker på sjøen og fri 5 uker, så ble det god tid til å produsere film på fritiden. Jeg syns at Greco-Roman var en interessant historie om et far-sønn-forhold, som kunne gi oss nye utfordringer som filmskapere. Så vi bestemte oss for å gå for den og etter fem uker på havet kan du godt si at det var mye motivasjon til å gjøre litt andre ting enn å fiske.

Kan du si litt om budsjettet og rammene for filmen?

Aleksander: Prosjektet hadde lite budsjett (14.000-) så det meste gikk til kamera og lys-utstyr. Vi hadde to innspillingsdager på Nordtvedt i Oslo, en dag ute og en dag inne i Oslo Bryteklubb sin treningshall og vi var vell et lite team på 7-8 personer.

Fortell litt om arbeid med skuespillerne.

Aleksander: Angående casting av barn har vi i tidligere prosjekter brukt å caste på skoler istedet for å bruke barn fra teatergrupper og lignende fordi vi føler at “vanlige” barn ofte feller mer naturlig inn i roller enn feks teater-barn som kanskje vil ta litt “større plass”. Så de to guttene vi brukte i Greco-Roman fant vi på Nordtvedt skole og jeg syns de klarte seg bra.

Hvor går veien videre?

Aleksander: Jeg har et mål om å regissere minst en kortfilm i året, og jeg drømmer jo om å engang regissere en spillefilm. Jeg kommer nok også til å søke på filmskolen til høsten. Der er det jo veldig få plasser og mange om beinet, så det blir spennende å se om jeg kommer noen vei der. Jeg kommer nok uansett til å fortsette å jobbe med egne prosjekter fremover. Mitt mål for 2014 må jo være å få vist frem Greco-Roman på forskjellige festivaler og produsere en ny kortfilm til sommeren.

Til slutt må vi jo bare spørre. Hva synes du om Grønnskjerm?

Aleksander: Har vært der et par ganger tidligere og det er bra nivå på det som blir vist der, så det er veldig kjekt at filmen vår ble plukket ut. I tillegg er det en fin arena for unge filmskapere som vil vise frem filmene sine og møte likesinnede. Det er jo det som er artig med film, å få vist den frem og høre hva andre syns.

– Grønnskjerm

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *